Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε.

Από ποιους αποτελείται

H ιστορία Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε. της πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω και η εμπειρία της και η προσφορά της, στο χώρο της αποκατάστασης των παιδιών με ειδικές ανάγκες, είναι πραγματικά πολύ μεγάλες.

Αυτό οφείλεται στο ότι η δημιουργία της Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε. στηρίχτηκε εξ ολοκλήρου στις βάσεις τις οποίες έχουν θέσει, εδώ και αρκετά χρόνια, οι θεραπευτές που την απαρτίζουν ξεκινώντας με τον Γιάννη Νικολάου, Φυσικοθεραπευτή Ιπποθεραπευτή και Εκπαιδευτή Θεραπευτικής Ιππασίας, τον άνθρωπο που αναμφισβήτητα έθεσε στην Ελλάδα την Θεραπευτική Ιππασία σε επιστημονική βάση και εισήγαγε την Ιπποθεραπεία μέσα σε διάφορες ομάδες τις οποίες δημιούργησε.

Η προσπάθειά του αυτή ξεκίνησε το 1992 και αργότερα αυτή την προσπάθεια και το όραμά του, πλαισίωσαν και συμπληρώνουν, οι θεραπευτές Νίκος Πολύζος, Φυσικοθεραπευτής, Ιπποθεραπευτής και Εκπαιδευτής Θεραπευτικής Ιππασίας και Νίκος Νικολαίδης, Εργοθεραπευτής, Ιπποθεραπευτής και Εκπαιδευτής Θεραπευτικής Ιππασίας, αλλά και πολλοί άλλοι, όπως η Σοφία Τριανταφυλλίδου, Διδάκτωρ Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Κλεοπάτρα Δούκα, Φυσικοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια Θεραπευτικής Ιππασίας , και άλλοι πολλοί, οι οποίοι συνέβαλαν και συμβάλλουν ο καθένας με τον τρόπο του. Συνολικά η θεραπευτική ομάδα της Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε. αποτελείται από 20 θεραπευτές και 3 βοηθητικό προσωπικό.

Κοντά στην ομάδα είναι πάντα και η κυρία Rosmary Georgopoulos, ειδική εκπαιδεύτρια Θεραπευτικής Ιππασίας, με πιστοποίηση από την Αγγλία, η οποία ήταν αυτή που ενέπνευσε από την αρχή (1990 περίπου), με το έργο της και δίδαξε με τις γνώσεις της, τον Γιάννη Νικολάου και τον καθοδήγησε για την μετέπειτα πορεία του. Η βοήθειά της, ήταν και είναι, ιδιαίτερα σημαντική.


 
Είστε εδώ: Αρχική Προφίλ Οι Άνθρωποι

Επικοινωνία

  • Τηλ: (+30) 210 8310060
  • Φαξ: (+30) 210 8310060
  • Email: info@eethiie.gr
  • URL: www.eethiie.gr